Četiri dana pred izbornu sjednicu Skupštine SDS-a, na kojoj će biti birani novi organi stranke, sumiraju se rezultati lobiranja po regionalnim odborima od kojih će zavisiti kandidature, ali i pravac budućeg kretanja partije.

Kako saznaju “Nezavisne novine”, od novih imena regiju Hercegovine kao novi potpredsjednik trebalo bi da predstavlja Dragan Ćuzulan. SDS je posebno osjetljiv na regiju Banjaluka i banjalučki Gradski odbor, koji su posljednjih desetak godina potresale brojne afere. Izvjesno je da će kandidat s ovog područja biti Davor Šešić.

Najozbiljniji kandidat regije Posavina je Lazo Marić, u prijedorskoj regiji Borislav Bojić, dok se u Prnjavoru vodi odsudna borba između predsjednika OO SDS Prnjavor, Nemanje Vasića i Miladina Stanića. Najozbiljniji kandidat iz zvorničke regije je Dragomir Vasić, dok u dobojskoj regiji sadašnjeg potpredsjednika Borisa Јerinića ugrožava kandidatura opštinskog načelnika Obrena Petrovića. Svoje potpredsjedničke pozicije trebalo bi da zadrže Milovan -Cicko Bjelica i Mićo Mićić.

Inače, iz više izvora “Nezavisnim” je potvrđeno da su se unutar SDS-a formirale tri grupe od kojih će svaka nastojati da obezbjedi nadmoć u donošenju ključnih odluka u narednom periodu. Јednu predvode aktuelni predsjednik Vukota Govedarica i generalni sekretar Igor Ostojić. Drugom upravljaju Mirko Šarović i Nemanja Vasić a uz njih je, navodno, i Borislav Bojić. Treću grupu, nakon što su dugo bili u lošim odnosima, predvode gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić i Darko Babalj, delegat u Domu naroda parlamenta BiH.

Izvor: Nezavisne novine