U Republici Srpskoj i FBiH sutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz lagani rast dnevne temperature, te po koji popodnevni pljusak.

Јutarnja temperatura vazduha biće od osam do 13 stepeni, u višim predjelima od pet. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 21 stepen Celzijusovih, u višim predjelima od 11 stepeni.

Ujutro se očekuje promjenljivo oblačno, ponegdje na sjeveru i jugu s umjerenom oblačnošću, a u centralnom planinskom pojasu od zapada do istoka i pretežno oblačno. U tim predjelima još ponegdje može biti povremene slabe rosulje.

Tokom dana na sjeveru biće sa sunčanim intervalima. U centralnom pojasu, a posebno na istoku pretežno oblačno, na jugu više sunca.

Preovladavaće suvo vrijeme, međutim ne mogu se isključiti popodnevni pljuskovi ili kraći period sa kišom, uglavnom na sjeveru i istoku, dok bi se u ostalim predjelima zadržalo suvo vrijeme.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni, u Hercegovini umjerena bura, u višim predjelima i jaka, saopšteno je iz federalnog hidrometeorološkoga zavoda.

U većini krajeva danas je bilo pretežno oblačno, svježije s mjestimičnom kišom, koja će ponegdje biti i obilnija. Poslijepodne biće više suvog vremena.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 14.00 časova: Ivan sedlo sedam, Sokolac devet, Sarajevo 10, Bugojno 11, Drvar, Јajce i Livno 12, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 13, Doboj, Grude i Sanski Most 14, Banjaluka i Bihać 15, Bijeljina, Mostar, Neum, Prijedor i Stolac 16 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna/RTRS