Biznismen iz Mrkonjić Grada nudi 23 miliona evra za zemljište u Ljubljani

?????????????????????????????????????????????????????????

Vlasnik kompanije “MG Mind” iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović Kaja ponudio je čak 23,1 milion evra za kupovinu zemljišta na kojem se nalazila bivša Tvornica duhana u Ljubljani i objekta u izgradnji.

Kako saznaje poslovni portal Capital.ba, osim Kaje, za kupovinu zemljišta na veoma atraktivnoj lokaciji u Ljubljani, na kojoj je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, zainteresovana je i njemačka kompanija “VG Dienstleistungen” koja je stečajnom upravniku ponudila milion evra manje.

Na ovom kompleksu moguće je izgraditi devet stambenih zgrada sa 650 stanova, površine od 49 do 70 metara i hotel sa kongresnim centrom.

Ovo su dvije najbolje ponude koje su pristigle na poziv za prodaju imovine bivše Tvornice duhana koja se sprovodi u okviru stečajnog postupka slovenačke firme “Imos-G”.

Iako je ponuda “MG Minda” bila viša, već se za nekoliko dana najavljuje dodatno nadmetanje, na kojem će početna cijena biti 23 miliona evra.

Milanović je danas potvrdio da je ponudio 23,1 miliona evra za kupovinu. On je pojasnio da se radi o objektima u izgradnji.

“Tu je oko 80.000 metara kvadratnih predviđenih za izgradnju i ima nekih objekata koji su pod zaštitom države. U jednom objektu se nalazi uprava za izdavanje ličnih dokumenata za Sloveniju, a u jednom ima fakultet. Od zakupnina se na godišnjem nivou ostvari prihod od milion evra, tako da je to sigurno najbolji projekat u Sloveniji”, rekao je Milanović.

On je istakao da je na licitaciji koja je već održana “MG Mind” ponudio veći iznos od njemačke firme za milion evra, ali i pored toga ne isključuje mogućnost održavanja još jedne licitacija.

„Iako ja smatram da više ne bi trebalo da bude licitacija, povjerioci traže da se održi još jedna. Dobio sam dopis da je nova licitacija već zakazana, a moji advokati provjeravaju da li postoji uopšte zakonska mogućnost za odražavanje još jedne licitacije, jer sam već dao najbolju ponudu“, istakao je Milanović.

Ukoliko kupi i ovaj prostor, biznismen iz Mrkonjić Grada bi time nastavio da širi svoje poslovanje u Sloveniji, gdje je prije dvije godine kupio komunalno preduzeće KPL iz Ljubljane. Među osam ponuđača, “MG Mind” je za to preduzeće ponudio najvišu otkupnu cijenu, odnosno 7,9 miliona evra.

Planova za dalje širenje u Sloveniji, kako kaže, za sada nema, jer nema više dobrih projekata.

capital.ba/ATV

Preporuka

ODUŽILI SE PREGOVORI Mali preduzetnici godinama če...
views 64
Samostalni preduzetnici u Srpskoj godinama bezuspješno traže da im se struja ne naplaćuje kao da su velika industrijska preduzeća. Zanatsko-preduze...
Kako se “Mlječanica” preporodila za deset mjeseci?...
views 379
Od potpune propasti do potpunog oporavka za samo deset mjeseci – tako novo rukovodstvo Banje “Mlječanica”, nadomak Kozarske Dubice, opisuje borbu za p...
Proizvodnja zaboravljenog povrća hrena, prilika za...
views 306
Proizvodnja pomalo zaboravljenog povrća – hrena, mogla bi postati šansa za mnoge poljoprivredne proizvođače u Srpskoj. Istraživanja su pokazala da je ...
ArcelorMittal bilježi odlične poslovne rezultate
views 330
Vlasnik zeničke željezare ArcelorMittal je objavio rezultate poslovanja na globalnom nivou za prvih šest mjeseci 2017. godine. Kako se navodi u sao...
Merkator preuzima Konzum u BiH, zanimaju ih samo p...
views 352
Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak sastaće se sutra u Sarajevu s bh. dobavljačima, kako bi ih informisao o preduzetim aktivno...
Kornišoni iz Kozarske Dubice na njemačkom tržištu ...
views 389
Već treću godinu na teritoriji opštine Kozarska Dubica organizovana je proizvodnja kornišona za njemačko tržište. Ove godine više od 20 poljoprivre...