Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Trebinju da će ova stranka prvom prilikom povući podršku ministru saobraćaja i veza Srpske, Neđi Trniniću, jer je izigrao njihovo povjerenje.

Dodik je rekao da su se neki ljudi “zaigrali u ministarstvu”, dodajući da je Trninić i kao predsjednik DNS-a u Bratuncu izigrao povjerenje SNSD-a na lokalnom nivou.

“Činjenica je da je SNSD na lokalnim izborima u Bratuncu ostao bez svog kandidata i podržao kandidata DNS-a, a kasnije DNS je napravio neku drugu skupštinsku većinu. Danas SNSD od 13 potrebnih mandata u lokalnoj skupštini ima 12, a DNS četiri odbornika koja su se priklonila SDA i SDS-u”, naveo je Dodik.

On je poručio Trniniću da tako ne može da radi sa SNSD-om.

“Sa 29 glasova SNSD-a izabran je za ministra u Vladi Republike Srpske i mi ćemo prvom prilikom povući našu podršku”, rekao je Dodik i dodao da su informacije koje je danas saznao u Bratuncu potpuno diskvalifikovale Trninića.

Dodik je najavio da će o svemu razgovarati sa predsjednikom DNS-a Markom Pavićem. Na pitanje novinara da li će biti rekonstrukcije Vlade Republike Srpske, Dodik je odgovorio da to nije njegov posao, već premijera, ali da se o tome ne razmišlja.

“Odlazak jednog ili dva ministra nije rekonstrukcija”, rekao je Dodik.

Izvor: SRNA/RTRS