Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, izjavio je da je spreman da se aktivnije politički angažuje te da se u BiH politika mora mijenjati u cilju boljeg suživota.

Mektić je  u intervjuu za N1, istakao da mora prestati međusobno optuživanje, te da političari moraju da rade zajedno kako bi se došlo do napretka.

“Ne mogu biti sretan ako kraj mene nije sretan Bošnjak ili Hrvat i obrnuto. Za sada se vodi politika da se pruža prst u tuđe dvorište i proizvodi se nacionalni strah. Ta politika mora da bude ostavljena. Izbore voditi i dobijati na realnim obećanjima koji će biti usmjereni ka boljitku svih građana ovdje”, rekao je Mektić

Komentarišući svoju ostavku u OO SDS-a Prnjavor, ponovio je da je to uradio zbog “tajkunizacije stranke”.

“Oni su motivisani da dođu u najviše ograne stranke kako bi štitili svoje vlastite interese, pozicije, i imovinu koju su stekli u najvećoj mjeri na kriminalan način. Oni će svu svoju energiju i poziciju u stranci usmjeriti ka tome, njih neće interesovati kako će stranka proći i da li će raditi u interesu naroda. Sve će podređivati svojim interesima. Јa sam rekao ne. Ne napuštam stranku, ali neću u takve organe sa njima”, zaključio je Mektić.

Izvor: Nezavisne novine