Poslanik “Živog zida” u Hrvatskom saboru Ivan Pernar pozvao je Rusiju da ne daje kredit “Agrokoru”, jer na taj način pomaže premijera Andreja Plenkovića, koji je “izrazito antiruski nastrojen”.

Pernar je putem “Fejsbuka” pozvao Ruse i Sberbanku da razmisle o tome zbog čega je Plenković u Saboru agitovao da se Rusiji uvedu sankcije i da se Hrvatska vojska pošalje na rusku granicu.

“Gospodo iz Sberbanke, Plenković je izrazito antiruski nastrojen, dajući mu novac zapravo podržavate njegovu spoljnu politiku i obezbjeđujete mu politički opstanak. Nemojte to činiti”, napisao je Pernar.

U Zagrebu su u toku pregovori Vlade Hrvatske i Sberbanke o tome da li će ruska strana dati “Agrokoru” novi kredit.

Prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev rekao je nakon sastanka da bi se trebalo naći rješenje u vezi sa “Agrokorom”, te da će nastavak finansiranja koncerna zavisiti od “nivoa saradnje”.

“Razgovarali smo o mnogim pitanjima i mislim da bismo trebali da nađemo rješenje”, naveo je Poletaev novinarima na izlasku iz Banskog dvora, gdje je razgovarao sa premijerom Plenkovićem i potpredsjednikom Vlade Martinom Dalić.

Izvor: Srna/RTRS