Jelena Prelić (22) iz Rogatice je poginula, a njen suprug Vojin Prelić i otac Miodrag Pavlović iz Višegrada teško su povrijeđeni kada je “audi 80”, za čijim je volanom bio Prelić, udario u kamion i prevrnuo se preko nadvožnjaka u mjestu Crkvine kod Goražda.

Tragedija se dogodila u subotu oko 19 časova kada je automobil iz još neutvrđenih razloga udario u parkirani kamion preduzeća čiji su radnici postavljali nove bankine pored puta.

Prema riječima očevidaca, kamion je bio parkiran u lijevoj traci i na putu je bila postavljena privremena saobraćajna signalizacija da su u toku radovi. Uprkos tome iz pravca Višegrada je naišao “audi” i udario u kamion.

– Od siline udara “audi” se odbio i sletio sa saobraćajnice niz provaliju dugu nekoliko desetina metara. Nakon prevrtanja zaustavio se na krovu među drvećem i šibljem. Prizor je bio stravičan – kazao je očevidac koji nije želio da mu objavimo ime.

Prelićeva, koja je bila na zadnjem sjedištu automobila, je poginula na mjestu nesreće, dok su njen suprug i otac hitno prevezeni u fočansku bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći. Zbog težine povreda dvojica muškaraca su zadržani na liječenju.

Na mjesto nesreće pored službi koje su vršile uviđaj juče je stigla i specijalna dizalica koja je izvukla slupani automobil iz provalije.

Glavni kantonalni tužilac u Goraždu Mirsad Bilajac je rekao da je naređena obdukcija tijela nastradale.

– Vozaču su uzeti uzorci krvi kako bi bilo utvrđeno da li je u trenutku saobraćajne nesreće bio pod uticajem alkohola. Još je rano govoriti kako je došlo do ove tragedije i više informacija biće poznato kada uzmemo izjave od vozača i saputnika – kazao je Bilajac.

Mladi bračni par je kobnog dana otišao u Višegrad po Jeleninog oca da bi zajedno krenuli u Oglečevo kod Novog Goražda.

– Čuo sam da su išli kod Vojinove rodbine. Šta se desilo pa su udarili u kamion i sletjeli, ne znam, posebno što je taj dio puta pregledan. Nije mi jasno kako nisu vidjeli radnike i kamion – kazao je jedan od mještana Crkvina.

Na području Goražda u subotu uveče dogodila se saobraćajna nesreća kada se “audi” sudario sa policijskim vozilom nakon čega je uletio u baštu kafića. Pukom srećom u ovoj saobraćajci nije bilo povrijeđenih, ali su oštećena vozila i bašta kafića.

“Pasat” sletio u Laktašima

Saobraćajna nesreća slična goraždanskoj dogodila se juče dva časa iza ponoći u mjestu Čardačani kod Laktaša gdje je s puta sletio “pasat” za čijim je volanom bio Stevo S. (29) iz Laktaša.

Osim vozača, u automobilu su bili i Srđan G. i Aleksandar D. Teško su povrijeđeni Stevo i Srđan, koji su prevezeni u banjalučku bolnicu, dok je Aleksandar prošao sa lakšim povredama.

Glas Srpske