Predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, ocijenila je da jedinu prijetnju ustavnim funkcijama Republike Srpske predstavlja izdajnička politika Saveza za promjene /SzP/ koju provode zajedno sa ostrašćenim političkim Sarajevom i dijelom međunarodne zajednice.

“To je politika koju oni provode na razvlašćivanju Republike Srpske i pozicioniranju Sarajeva kao jedinog mjerodavnog za sve procese, iako nivo BiH nije nadležan ni za trećinu tih procesa”, rekla je Cvijanovićeva Srni komentarišući tvrdnje opozicije da je “Vlada najodgovornija za brojne probleme u Republici Srpskoj koji postaju ozbiljniji i prijete da potpuno ugroze osnovne ustavne funkcije Republike”.

Cvijanovićeva je ocijenila da je žalosno što to rade samo da bi odbranili svoje sarajevske fotelje koje su dobili da bi bili dio projekta, a ne zato što su to zaslužili osvojenim glasovima na izborima.

“Institucije Srpske su stabilne i funkcionalne uprkos brojnim političkim udarima i finansijskim blokadama koje su u protekle dvije i po godine vršile upravo partije SzP sa nivoa BiH. Njihova priča kako bi rušili Vladu a sami se rašivaju po svim šavovima je najblaže rečeno – smijurija”, naglasila je premijer Srpske.

Bolje bi im bilo, kaže Cvijanovićeva, da prestanu da maltretiraju građane Srpske i uskraćuju im i sredstva i druga prava.

“Nisu u stanju da obezbijede građanima ni pasoše, a kamoli šta drugo. Oni su najgora opozicija koju je Republika Srpska imala i najdestruktivnija vlast na nivou BiH”, naglasila je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA/RTRS