Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas u Prnjavoru da rukovodstvo ove stranke komunicira sa svim partijskim organima širom Republike Srpske i da je njegova poruka veoma jasna – postoji jedan SNSD i nema duplikata poslaničkih i odborničkih klubova.

Komentarišući trenutnu situaciju u prnjavorskom SNSD-u, Cvijanovićeva je pozvala članove tog odbora da razgovaraju.

“Ljudi koji su se zajedno uputili u političke aktivnosti i ostvarili određene izborne rezultate, treba da nađu zajednički jezik, da izvršavaju stranačke politike i da rade na njima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Upitana da li će četiri odbornika SNSD-a koji su u lokalnom parlamentu formirali novi klub biti isključeni iz stranke, ona je navela da ne zna, ali da zna šta je stav stranke i šta se od njih traži.

“Pravljenje stotinu duplikata raznih SNSD-ova je nemoguća misija”, istakla je Cvijanovićeva.

Komentarišući izjavu narodnog poslanika SNSD-a iz Prnjavora Drage Kalabića da je “Vladi Srpske treba neko svjež i odmoran” i da je ona “učinila što je mogla”, Cvijanovićeva je rekla da Kalabić, kao i svako drugi, ima pravo na svoj stav i mišljenje, kao što i ona ima stav o ličnostima sa političke scene, iako nije sklona da uvijek sve te stavove iznosi.

“Kažem selektivno za neke ljude za koje cijenim da je to potrebno, ali ne sporim njegovu potrebu da iznosi stav, a posebno da ima svoj stav”, dodala je Cvijanovićeva.

Izvor: RTRS, SRNA