Došlo nam je do guše. Dvadeset i četiri korisnika počinila su samoubistvo, ostali su bolesni, poručilo je oko sto članova Udruženja Švajcarac ispred banke, koja bi, kažu, trebalo da promijeni slogan.

Za one koji su tu podigli kredit u švajcarcima, dva i dva je odavno sedam, a danas su ušli u prostorije banke i odbili da izađu, zbog nove deložacije.

“Želimo da skrenemo pažnju da se ovo zaustavi, da počnu da se donose presude”, rekao je Kemal Duraković iz Udruženja korisnika kredita “Švajcarac”.

Čak i izrečene presude se ne poštuju, žale se korisnici kredita i pozivaju se na više od hiljadu slučajeva u posljednje četiri godine. Iste presude, u njihovu korist, su po žalbi banke, na višim sudovima i tamo se ne rješavaju.

“Sigurno znamo da smo u pravu, ali isto tako znamo da pravdu živi dočekati nećemo s obzirom kako se sudovi ponašaju prema svojim građanima”, rekao je Duraković.

Iz Adiko, nekadašnje Hipo banke, poručili su da su otvoreni za dijalog i spremni na konverziju kredita. U svoju korist kažu da su kupovinom Hipo banke i naslijeđenog problema tokom prošle godine pretrpjeli višemilionske gubitke.

ATV