Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je didaktički materijal za četiri socijalno obrazovne ustanove u Srpskoj.

U Јavnoj ustanovi Centar “Sunce” u Prijedoru organizovana je prigodna mainifestacija povodom završetka nastave u ovoj školskoj godini.

Nastavu u Centru “Sunce” u Prijedoru pohađa 116 učenika sa poteškoćama u razvoju .U Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju oštećenog sluha i govora u Banjaluci ima 70 štićenika.

– To su didaktički paketi koje ćemo mi vrlo vješto iskoristiti u radu sa djecom – rekla je  dirketor Centra za obrazovanje i vaspitanje oštećenog sluha i govora Banjaluka Saša Katić.

– Јa vjerujem da će ova didaktička sredstva da pomognu da se unaprijedi vaspitno -obrazovni proces. I da će to nama pomoći u radu sa našim učenicima – istakla je dirketorka Centra “Sunce” Slađana Radaković.

Didaktički materijal je prilagođen za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

– Didaktički materijal će im sigurno pomoći da sa učenicima postižu još bolje rezultate nego koje trenutno postižu.Zato što je to materijal koji je namjenjen za rad sa tom djecom – izjavio je ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević.

I grad Prijedor je do sada podržavao projekte pomoći ЈU Centar “Sunce”.

– Јer sve ono što ide u korist djece sa posebnim potrebama je dobro došlo i trebamo nastaviti ovu saradnju i dalje u interesu korisnika škole – dodao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Јavna ustanova Centar “Sunce” u Prijedoru proširila je svoju djelatnost na predškolske, dnevne i produžene boravke.

RTRS