Nakon bulevara pivopija i sokaka nepušača, Banja Luka je dobila i ulicu razvedenih muškaraca! U banjalučkoj ulici Dujke Komljenovića, koja se nalazi na samoj granici Banje Luke i Vrbanje, živi 37 razvedenih muškaraca, koji su nedavno osnovali i Klub slomljenih srca, ali o tome nerado govore.

Bez razloga

Razvedeni muškarci okupljaju se u lokalnoj kafani, a prošle godine su napravili i druženje “raspuštenaca”, za koje vjeruju da bi moglo postati tradicionalno. Najmlađi razvedeni među njima ima 28, a najstariji 58 godina. Neki među njima su odlučili da se nikada više ne žene, a neki su potražili sreću s drugom ženom.

– U braku sam proveo 22 godine. Ne znam tačno zbog čega sam se razveo. Život je taj koji je vukao konce. Drago mi je što imam dvoje djece, ali nikad se više ne bih ženio – istaknuo je Ratko Dujaković.

Njegov mlađi kolega po razvodu Milan Petrušić dodaje da ove ili naredne godine na okupljanju “raspuštenaca” namjeravaju da zovu i one sa manje bračne sreće iz ostalih ulica i dijelova grada.

– Ideja da se družimo došla je sasvim slučajno. Dio nas je bio na rekreaciji i ušli smo u priču povodom jednog od razvoda. Iznenadili smo se kada smo počeli da nabrajamo ko se sve razveo iz naše ulice. Došli smo do broja 37. Onda smo riješili da se okupimo – kazao je Petrušić.

Nakon toga su, dodaje, odštampali na majicama slogan “Slomljena srca”.

Strah od žena

Planirali su, kaže, da sakupe i nešto novca, koji bi uplatili u humanitarne svrhe, ali nisu se svi odazvali.

– Neki su izostali zbog manjka novca, a neki, vjerovatno, zbog straha od bivših i sadašnjih žena – rekao je Petrušić.

28

godina ima najmlađi razvedeni

58

godina ima najstariji razvedeni
Autor: G. DAKIĆ