Marko Pavić reizabran je na mjesto predsjednika DNS-a. Na osmoj izbornoj skupštini ove stranke izabrani su i članovi Glavnog odbora.

Predstavnici svih opštinskih i gradskih odbora DNS-a, partneri iz koalicije, predstavnici opozicije i gosti iz Srbije – kompletan politički milje na osmoj izbornoj skupštini treće stranke po jačini u Srpskoj.

U skladu sa odlukom Predsjedništva stranke, Marko Pavić jednoglasno je izabran na mjesto predsjednika. Izborna skupština bila je prilika da se još jednom, pred političkim partnerima i oponentima ponove stavovi DNS-a, a jedan od najvažnijih je očuvanje, rast i razvoj Srpske.

“Čuvanje njene ustavne nadležnosti je ono osnovno što će DNS raditi. U ovom vremenu, ekonomiji i zapošljavanju trebamo dati prioritet nad svim drugim”, rekao je Pavić.

Republika Srpska zaslužuje stabilnu politiku i vođstvo, a do sada to se ogledalo u koaliciji SNSD-a, DNS-a i SP-a, istakao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Dodik je ponovio da je 2018. ključna za Republiku Srpsku, a velika pobjeda zajednički je cilj. Cilj je sličan i za DNS, uz dodatno jačanje i pozicioniranje stranke.

“Cilj nam je dobar uspjeh na narednim izborima. Računamo na preko 100.000 glasova, preko 15 poslanika, ali i da damo svog kandidata ili za člana Predsjedništva, ili za predsjednika Republike Srpske. Očekujem koalicionu podršku za takav izbor”, dodao je Pavić.

Na izbornoj skupštini, bez sporenja, podvlači Pavić, izabrana su i sva rukovodstva stranke. Prisustvo predstavnika opozicije za Pavića su priznanje da DNS vodi odgovornu politiku.

Uz to, Pavić je demantovao navode u medijima o isključivanju iz stranke Budimira Balabana, predsjednika banjalučke Skupštine. Hoće i biti isključen zavisi od inicijativa koje dođu od Gradskog odbora, zaključio je Pavić.

RTRS