Nakon Prijedora, drugog dana Kinološkog vikenda “Dog šou Kozara 2017” u opštini Kozarska dubica održava se državna izložba pasa svih rasa, jedna međunarodna izložba, odgojni pregled sa procjenom, dvije specijalizovane izložbe i jedna klupska izložba pasa. Manifestacija je počela jutros,  a svečano proglašenje pobjednika zakazano je večeras za 21 čas.

„Biće ocjenjeno preko hiljadu pasa, imamo impozantan broj učesnika, što je za naš administrativni sistem veoma velika stvar“, rekao je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Zoran Kos.

On je rekao da su organizatori ove manifestacije Kinološki savez Republike Srpske u suorganizaciji sa Kinološkim društvom Prijedor, Kangal klubom za prostore bivše Jugoslavije i Kinološkim društvom “Dub-dog” iz Kozarske Dubice, uz Turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice, Nacionalni park „Kozara“ i druge .

„Ovo je veliki događaj za naš grad jer je međunarodnog karaktera, a uspjeli smo dovesti sudije koji su značajna imena u svijetu kinologije kao i značajn broj kvalitetnih izlagača“,konstatovao je Kos.

Kinološki spektakl koji je počeo prigodnim kulturno-umjetničkim programom, otvorio je načelnik opštine Radenko Reljić koji je rekao da je dog šou u našem gradu organizovan po peti put sa puno inostranih gostiju koji su došli čak iz Indonezije i Australije.

“I ubuduće ćemo podržavati manifestacije ovog tipa  te na ovakav način promovisati naš grad“,kazao je Reljić.

Među sudijama  su  i Rafael Garsija iz Španije i Fatih Čokčan iz Turske koji su kazali da danas neće imati lak zadatak, te pohvalili ovogodišnju organizaciju manifestacije i po raznovrsnosti pasa i po kvalitetu .

A riječi hvale za kinološki događaj, imali su i brojni Dubičani koji su danas prisustvovali ovom dešavanju odmah po njegovom otvaranju, te bili u prilici da pogledaju pasmine kao što su aljaski malamut,kangal,tornjak ,avgan i brojne druge.

ATV