Travnati dio Gradskog stadiona nakon rekonstrukcije igrališta i realizacije projekta Evropske kuće fudbala teške oko 300.000 KM, bio je u neuslovnom stanju. Završetkom takmičarske sezone pristupilo se drugoj sanaciji travnatog dijela terena Gradskog stadiona, a za  izvođača radova izabrana je firma “Agro Flora” iz Paraćina koja je, na visokom nivou, radila na terenima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Marko Milisavljević iz firme “Agro Flora” kaže da ih u Prijedoru  očekuju izuzetno zahtjevni radovi.

-Trenutno radimo na eraciji terena, a radovi su veoma zahtjevni i postoji više faza. Nadamo se da će sve biti na visokom nivou i teren spreman za narednu sezonu – kaže Milisavljević.

Generalni direktor Fudbalskog kluba “Rudar Prijedor” Vukašin Đaković uvjeren u bogato iskustvo ljudi iz firme “Agro Flora”, kaže da je sanacija stadiona jedino riješenje da se travnati teren dovede u funkciju.

-Nas cilj je da narednih dana izvršimo neophodnu sanaciju terena koji je u veoma lošem stanju. Izviđači radova su dali garancije da će radovi biti izvedeni kvalitetno i na vrijeme – dodao je Đaković.

Nakon što Paraćinci urade svoj dio posla, na travnjaku prijedorskog  Gradskog stadiona slijede poslovi na postavljanju 50-ak kubika posebnog pijeska, te ravnanje, sijanje trave, navodnjavanje, valjanje i završno košenje. Za to vrijeme fudbaleri su na odmoru i traje prelazni rok.

prijedor24h