Kadete Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedora” , pobjednike završnog turnira Omladinske lige Bosne i Hercegovine, trenere i sportske radnike, danas je primio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa saradnicima. Tom prilikom, o impozantnim rezultatima prijedorskih fudbalskih nada, govorila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Gradonačelnik Đaković je čestitao na uspjehu ovoj sjajnoj generaciji ističući da je to uspjeh za anale.

-Danas smo u gradskoj upravi imali prijem jedne sjajne generacije kadeta Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedora”. Rijetkost   je da ekipa takmičarsku sezonu završi   sa 108 postignutih i dva primljena gola. To je izuzetan rezultat i dokaz stabilnosti jedne generacije za koju se moramo svi potruditi. Grad Prijedor će stati iza njih i njihovih rezultata. Uz iskrene čestitke ovim momcima poželio sam im da dožive rezultate u svijetskim razmjerama. Sve čestitke ovoj mladoj generaciji, njihovim trenerima i upravi kluba, rekao je Đaković.

Trener kadeta Srđan Marjanović hvali ovu generaciju i kaže da je ponosan na tim koji u 20 utakmica nije doživio ni jedan poraz.

Riječi hvale za ovu generaciju kadeta “Rudara” imao je i  kapiten Mile Kovačević koji se zahvalio gradonačelniku na prijemu.

Gradonačelnik Đaković i kapiten Kovačević uvjereni su da ovu generaciju fudbalera, uz neophodnu podršku, čeka svijetla budućnost.

Podsjetimo da su kadeti “Rudar-Prijedora”, u 22 prvenstvena kola, ostvarili 18 pobjeda i četiri remija, gol razliku od 103 postignuta i dva primljena gola. Na dvodnevnom turniru u Mostaru, nakon polufinalne pobjede od 5:0 nad “Gradinom” iz Srebrenika, sa igračem manje 50 minuta, boljim izvođenjem jedanaesteraca, sa 5:4 pobijedili su vršnjake “Travnika”.

prijedor24h