Mještani prijedorskog naselja Čirkin Polje ogorčeni su zbog čestih nestanaka električne energije. Kažu da su skoro svaki dan ove sedmice, zbog navodnih radova na mreži, bili bez struje.

– Svaki dan struje nestane po sat, dva, a dva dana je nismo imali od ujutro do 14 sati. To je katastrofa – priča jedna meštanka.

Dodaje da joj nije jasno kakvi se radovi izvode svaki dan.

– Mi ne vidimo gde su ti radovi, ali znamo da će nam električni uređaji stradati, jer svako malo iznenada nestaje struje – priča ona.

Ističe da je na ovoj vrućini najteže sačuvati hranu iz zamrzivača, koja se zbog celodnevnog nestanka električne energije počne otapati.

– Meso iz zamrzivača sada mogu baciti. Neki dan je skoro odmrzlo, a tako će biti i danas. Ko god ima svoj bunar i pumpu za vodu, zbog struje na ovoj vrućini nema ni vode – ogorčeno kaže ona.

Problem imaju i preduzetnuci koji u ovom naselju pokušavaju da privređuju. Tako smo u jednoj od ulica sreli pekare koji su odustali od čekanja struje, pa hleb voze u pekaru u drugu ulicu.

– Kod nas su peći na struju, a komšija ima peć na drva, pa smo ga zamolili da kod njega ispečemo hleb, da ne propadne – pričaju radnici.

I prodavnice iz ovog mesta ostaće bez značajnog dela pazara. Fiskalne kase ne rade, a u jednoj prodavnici su nas zamolili da se vratimo kasnije, kada dođe struja.

– Ništa od voća i povrća ne možemo izvagati, jer nam je vaga električna -objašnjava nam radnica na kasi.

Iz prijedorske “Eletrodistribucije” saopštili su da Čirkin Polje neće imati struju danas od 9 do 14 h. Razlog su radovi koje izvode, mada nigde nisu objašnjeni detalji. Na isti način ovo naselje bilo je celi dan bez struje i u utorak, a meštani kažu da to isključenje nije ni bilo najavljeno.

– I celo prošlo leto su nam isključivali struju jer su izbacivali satove iz kuća na bandere, a izgleda da ćemo bez struje biti i ovo leto. Bitno je da moramo redovno plaćati struju, a za štetu koju trpimo zbog ovakvog ponašanja Elektrodistribucije niko nas ne pita – zaključuju Prijedorčani.

EuroBlic