Јedna osoba ubijena je na licu mjesta u pucnjavi u centru Niša na ulazu ispred kafića “Pandora” oko 11 časova. Druga preminula u Kliničkom centru, saznaje B92.

Kako prenose “Јužne vesti”, očevici su čuli da je ispaljeno nekoliko metaka, ali niko nije vidio ko je pucao.

“Blic” navodi da je na licu mjesta ubijen Žarko Savić (33) poznatiji pod nadimkom Ćenta, dok je teško ranjen Aleksandar Barjaktarević (36) zvani Saško Ludak. On je međutim preminuo u bolnici.

Prema prvim informacijama, napadač je dvojicu mladića sačekao na izlazu, pucao na njih, a zatim motorom pobjegao.

“Blic” saznaje da su dvojicu muškaraca upucala dvojica napadača koji su pored kafića projurili na skuteru i nestali u nepoznatom pravcu.

Direktor Hitne pomoći u Nišu Slavoljub Živadinović rekao je ranije Beti da je u toku prijepodneva ekipa te službe intervenisala zbog ranjavanja jedne osobe, a da su ljekari na mjestu incidenta zatekli još jednog muškarca koji je već bio mrtav.

Barjaktarović i Savić, prema nezvaničnim informacijama, su ranije prijavljivani i hapšeni zbog različitih krivičnih djela, pa policija pristupa ovoj likvidaciji kao kriminalnom obračunu.

“Јužne vesti” navode da su žrtve napada, prema nepotvrđenim informacijama, u kafić došli iz obližnjeg suda nakon ročišta.

Izvor: B92