Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković prisustvovao je danas otvaranju prilazne rampe za lica sa invaliditetom koju je grad postavio na ulazu u prostorije Međuopštinske organizacije slijepih.
On je tom prilikom poručio da gradske vlasti nastoja da uklone arhitektonske barijere koje otežavaju kretanje licima sa invaliditetom.


“Grad je postavio mnogo ovakvih rampi i uredio mnogo trotoara da bi se olakšalo kretanje licima sa ivaliditetom. Tako ćemo i nastaviti, jer nam je cilj da svi naši sugrađani ravnopravno učestvuju u životu Prijedora”, rekao je Đaković.

Đakoviću je, u ime Saveza slijepih Republike Srpske, zahvalnicu uručio predsjednik Saveza Branko Suzić, koji je ukazao na to da podrška republičkih vlasti ovim licima nije adekvatna.

“Za prošlu godinu su nam uskraćena sredstva od igara na sreću, a ove godine i od igara na sreću i sredstva iz granta za organizacije od javnog interesa, što nam otežava rad”, rekao je novinarima Suzić.

On je dodao da shvata da je opšta situacija u društvu teška, ali da to ne znači da oni koji su ionako marginalizovani treba da budu još više skrajnuti u zapećak.

Predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih Prijedor Nebojša Đukanović zahvalio je na razumijevanju za potrebe ovih lica i istakao da Gradska uprava na različite načine pomaže rad ovog udruženja.

“Daju nam sredstva za rad na godišnjem nivou, a evo dobili smo i novac za izgradnju rampe”, rekao je Đukanović i naglasio da je ovom prilaznom rampom učinjena velika stvar za članove ove organizacije.