Najbolji srpski teniser Novak Đoković ponudio pomoć bivšem treneru Borisu Bekeru, koji je bankrotirao.

“Kada sam saznao za Borisove probleme, odmah sam ga pozvao. Rekao mi je da čitava situacija nije toliko dramatična i da su mediji preuveličali. To je sve što znam. Vidjećemo se sada u Londonu”, rekao je Đoković.

Novak igra na turniru u Istbornu pred početak Vimbldona, gdje će se vidjeti sa Bekerom, sa kojim je, poslije tri veoma uspješne godine, nedavno prekinuo saradnju.

“I dalje smo prijatelji… Ne sarađujemo više, ali smo bliski. Volim ga kao osobu, a kao trener mi je mnogo pomogao i u životu i karijeri. Uvijek će biti tu za njega. Kao što sam i njemu rekao – ako ikako mogu da mu pomognem, može da računa na mene”, rekao je Đoković.

Јedan od najboljih tenisera današnjice je tokom saradnje sa Bekerom osvojio šest Gren slem titula – dva puta Vimbldon, dva puta Otvoreno prvenstvo Australije, i po jednom Јu-Es open i Rolan Garos.

Beker je zvanično bankrotirao prošle sedmice, nakon što je Stečajni sud u Londonu odbio zahtjev njegovih advokata da mu se omogući još jedna šansa za isplatu dugogodišnjeg duga.

Beker ima 49 godina, trenutno zvanično živi u Londonu, a nakon što je napustio mjesto trenera Novaka Đokovića, zaposlio se kao komentator na Evrosportu.

Izvor: Agencije