Vidovdanska manifestacija “Konferencija beba”, koju Prijedor organizuje deveti put, okupila je danas na malom gradskom trgu 149 beba od ukupno 500 rođenih u proteklih godinu dana.
Ovogodišnje tročlano predsjedništvo “Konferencije beba” koje čine najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara, prigodnim poklonima darovao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Tročlanim predsjedništvom do iduće godine predsjedavaće Lazar Mrkela, najstarija beba koja će 1. jula napuniti godinu dana. Nosilac titule najmlađe bebe je Andrija Grbić, rođen 24. juna.

Beba sa najviše braće i sestra je Dragan Cvijić koji ima dva brata i dvije sestre.

Pomoćnik ministra za porodicu Bosiljka Bošnjak istakla je da je ovo manifestacija koja promoviše značaj roditeljstva kao najljepše i najodogovrnije uloge u životu svakog čovjeka.

“Za ovogodišnju konferenciju beba u Republici Srpskoj prijavila se 31 opština, što je najveći broj za 12 godina koliko se ova manifstacija organizuje”, rekla je Bošnjak.

Ona je dodala da se “Konferencija beba” organizuje sa mnogo entuzijazma i da vjeruje da će u narednom periodu sve lokalne zajednice učestvovati u ovoj manifestaciji.

Zahvaljujući gradskoj upravi i velikom odzivu javnih preduzeća i ustanova, privrednika, udruženja i pojedinaca, poklone su dobile sve bebe koje su učestvovale na konferenciji, a u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske učesnicima su podijeljene majice i šeširići sa logom “Porodica za pet”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naknadno će darovati bebe rođene na Vidovdan. Organizator ovogodišnje konferencije beba je Grad Prijedor pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.