Četrdesetpetogodišnji policajac iz Cazina Rifet Lulić, koji je sinoć sa više hitaca iz pištolja ubio svoju osam godina mlađu suprugu Mirelu, nakon kriminalističke obrade u policiji, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

Nakon što ga ispita i tužilac, donijet će odluku o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete. Također, za danas je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću zakazana i obdukcija tijela ubijene, te su naložena i ostala potrebna vještačenja.

Ovo svirepo ubistvo koje je šokiralo Krajinu, dogodilo se sinoć oko 19 sati u kući Mirelinih roditelja u cazinskom naselju Gornja Koprivna.

Kako su nam ispričali mještani ovog naselja, Mirela je zbog problema koje su imali u braku, prije nekoliko dana od njega pobjegla kod svojih roditelja.

– Kako sam čuo, ona je spavala na drugom spratu u kući. Mati joj je nešto radila u bašti, a otac je bio kod komšije. On je samo ušao i počeo pucati, navodno je u nju ispalio sedam metaka – rekao nam je jedan od mještana.

VEZANI TEKST – Ubistvo u Cazinu: Policajac u suprugu ispalio sedam metaka

Nakon ubistva, Lulić se sam odmah uputio ka Policijskoj upravi Cazin, gdje se predao svojim kolegama. U međuvremenu se mimoišao sa patrolom koja je poslana na mjesto događaja jer je policiji već bila prijavljena pucnjava.

Mještani su nam ispričali i da su Mirela i Rifet imali “vrlo buran život”, te da je i ranije bilo problema u njihovom braku. Navodno je Rifet, koji je bio zaposlen u PS Tržačka Raštela, u tom mjestu imao ljubavnicu, što je bio glavni uzrok problema.

– Valjda je sve počelo od te neke prevare, ona nije htjela da mu oprosti, a on se nije mogao pomiriti s tim da ga je ostavila. I eto šta je napravio, troje djece je sad ostalo i bez majke i bez oca – kazao nam je isti sagovornik.

Faktor