Privatizacija državnih akcija u Rudniku željezne rude “Ljubija“ trebalo bi da bude nastavljena čime bi bio produžen i vijek eksploatacije rude, zaključeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora “Arselor Mitala“ iz Prijedora.

Iz ovog preduzeća saopštili su da je razmotrena informacija oko privatizacije RŽR “Ljubija“ podržane sve aktivnosti koje garantuje budućnost i zapošljavanje velikog broja radnika. Dodaju da je usvojen i izveštaj o poslovanju za 2016. godinu u kojem je iskazana ostvarena dobit od 6,2 miliona KM, kao i ovogodišnji plan poslovanja sa proizvodnjom od 1,75 miliona tona rude.

Donesena je odluka o isplati dobiti osnivačima za period od 2014. do 2016. godine u iznosu od 6,25 miliona KM, u omjeru 51 odsto za Arselor Mital i 49 odsto RŽR “Ljubija“ a. d. Prijedor, što će sa isplaćenim za period od 2008. do 2013. u kontinuitetu biti ukupno 20,5 miliona KM. Podržana je i aktivnost Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske na okončanju procesa potpisivanja koncesionog ugovora i dobijanja stalne dozvole za rad.

Izvor: Blic