Dražan Janjanin, profesionalni bokser iz Prijedora, meč protiv bugarskog boksera, Tervela Puleva, okončao je povredom ramena u nesreći koja se desila zbog propusta organizatora.

Borba od osam rundi u Kruzer kategoriji do 90 kilograma umesto spektakla dva odlična borca, iznenada se završila u drugoj rundi bizarnim ispadanjem prijedorskog boksera kroz loše postavljene konopce, te još bizarnijom  povredom ramena, zbog čega je morao predati meč.

Najstariji od bokserske trojke, Janjanin, ipak kaže da su ga od povrede i predatog meča više zaboleli zlonamerni  i netačni natpisi u par medija iz Sarajeva o tome kako ga je bugarski bokser izbacio nokautom iz ringa, pri čemu nisu proverili ni osnove podatke o samom meču.

– Ovo je bila odlična prilika za mene da boksujem protiv jednog od najuspešnijih evropskih boksera u ovom trenutku, mlađeg brata slavnog bugarskog  boksera Kubrata Puleva. Nažalost, na samom meču koji je organizovan u Nemačkoj, desio se jedan nesrećan incident, ili bolje rečeno propust organizatora oko pripreme ringa, povredio sam rame, i morao sam predati meč jer mi je ruka bukvalno bila isčašena – kaže Janjanin i objašnjava šta se tačno desilo tokom borbe.

– Odboksovali smo prvu rundu sasvim ravnopravno,  iako je reč o vrlo kvalitetnom bokseru iza koga stoji ogroman tim i velika agencija, da bi u drugoj rundi, prilikom jedne razmene udarca, zbog toga što distanceri na konopcu nisu bili postavljeni po propisu, kada sam se naslonio na konopce, umesto da dobijem oslonac, bukvalno sam propao kroz njih, pao na ivicu ringa, a potom se srušio na pod kraj ringa. Iščašio sam rame i bukvalno nisam mogao pomeriti ruku, pri čemu sam imao sreće što nisam pao na zapisnički stol, gde sam mogao zaraditi i težu povredu – kaže prijedorski bokser.

Dražan ipak, kaže da je veće razočarenje za njega od izgubljenog meča i same povrede bila činjenica da je prilikom povratka u BiH video da je par medija  objavile netačne i zlonamerne priče o samom meču.

– Na stranu što sam se razočarao zbog ovakvog tragičnog ishoda, jedne od najboljih prilika koju sam dobio u karijeri, više su me pogodili natpisi u par medija, koji nisu ni retka napisali o borbama u kojim sam pobeđivao, već su sad pustili netačne informacije kako sam nokutom izbačen iz ringa uz dominaciju Puleva. Ne da nisam nokautiran, već me do druge runde protivnik nije uspeo pošteno ni okrznuti. Nažalost, desio se propust kakav se retko dešava u profesionalnom boksu, i jedan manjak sreće da se baš na tom mestu, naslonim na konopce. Organizatori i Kubrat Pulev, bokserska legenda i brat mog protivnika, odmah su mi pritrčali u pomoć, izvinili se zbog ovog propusta u organizaciji, pružili svu potrebnu medicinsku pomoć, za razliku od domaćih bokserskih eksperata, koji su potrčali da likuju zbog mog „poraza“, iako nisu ni pogledali snimak, niti su bili na licu mesta – kaže vidno razočarani bokser iz BiH.

EuroBlic