Predsjednici gradskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i odbornik iz reda manjina odlučili su danas da se se pokrene postupak za razrješenje Budimira Balabana, predsjednika Skupštine grada Banjaluka.

Na sastanku, održanom u Banjaluci, konstatovano je da je u proteklom periodu došlo do narušavanja odnosa unutar koalicije, zbog čega je Balaban pozvan da podnese ostavku na fukciju predsjednika gradske skupštine. Pošto se on, u međuvremenu, nije odazvao na zahtjev vladajuće koalicije, na današnjem sastanku je dogovoreno da se pokrene i formalna procedura za njegovu smjenu, navodi se u saopštenju iz grafske uprave. Na osnovu današnjeg dogovora, zatraženo je da se ovaj prijedlog uvrsti u dnevni red iduće sjednice gradskog parlamenta.

Članice vladajuće koalicije postigle su punu saglasnost i o pokretanju postupka za smjenu Vere Sladojević sa pozicije direktora Centra za socijalni rad. Prije rasprave o smjeni, odbornici Skupštine grada razmatraće i posebni izvještaj o radu ovog Centra koji, po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, priprema gradsko Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku. Osim ovih, iz koalicije najavljuju da su moguće i druge kadrovske promjene u gradskoj admniistraciji. Danas je, iumeđu ostalog razrješen dužnosti Mile Mitrović, v.d. direktor Zavoda za izgradnju. Njega će, na ovoj funkciji zamjeniti Belimir Kukobat, bivši pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske.

RTRS