Neđo Trninić nema naše povjerenje, i, kao ministar, ne može da računa na podršku SNSD-a, podvukao je u gostovanju u ATV-ovom 1 na 1, Milorad Dodik.

Trninić je, objašnjava Dodik, izigrao koaliciju, i zaobišao dogovor oko zajedničkog nastupa na lokalu u Bratuncu, pa njegovi prijedlozi u Vladi neće imati zeleno svjetlo. On je, ipak, i dalje u ministarskoj fotelji. Štaviše, kao ministar, bacio se na ozbiljne pregovore, od kojih je jedan i onaj o mostu na Savi, kojim se Trninić bavio prije svega nekoliko dana. To što ministar bez povjerenja i dalje sjedi u fotelji, i bavi se ozbiljnim stvarima, ni Dodiku, ipak, nije čudno.

“Pa jeste normalno, to je koaliciona Vlada, nema perfektnih situacija. Ni u vašem životu nije sve savršeno, pa što očekujete da će biti u jednoj Vladi. Imamo dakle koalicionu Vladu, u kojoj postoje predstavnici različitih političkih partija”, rekao je Dodik u 1 na 1.

Vrhu DNS-a  Dodik je otvorio karte, pa oni, tvrdi, znaju da je Neđo Trninić na klimavim nogama u Vladi Srpske. Potvrđuje to i Marko Pavić, ali uvjerava da DNS Trniniću neće okrenuti leđa. Bar ne dok za isti sto ne sjednu sa koalicionim partnerima, i ne nađu rješenje.

“Neđo Trninić za nas ostaje ministar, a uvijek je mogućnost razgovora ako se ne poštuje koalicioni dogovor da se dvije stranke oko toga dogovore i usaglase”, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Zašto je Trninić još u ministarskoj fotelji, i za šta prima zavidnu platu, iz kabineta Željke Cvijanović danas nisu odgovorili. Ni Neđo Trninić nije imao mnogo toga da kaže na Dodikove prozivke.

Da u radu ministra Trninića nešto ne štima, Dodik je ponavljao nekoliko puta, ali poslije njegovog imena nije stavio tačku. Ima, kaže, još ministara koji bi sa Trninićem mogli u isti koš. Nije ipak propustio priliku da spomene i, kako kaže,  svijetle tačke u Vladi Srpske. Pohvale su tako otišle na adrese ministara Dragana Lukača, i Petra Đokića.

ATV