Premijer Srbije Ana Brnabić prenijela je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu da su američki mediji pogrešno interpretirali njenu izjavu da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u EU, odlučiti za ovo drugo, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova kaže da je Brnabićeva dala Čepurinu stenogram njenog intervjua za agenciju “Blumberg” i prenijela mu da su riječi koje joj američki mediji pripisuju o navodnom izboru u korist EU pogrešno interpretirane.

“Ambasador Rusije u Beogradu specijalno se sastao sa Brnabićevom s ciljem da razjasni šta je tačno rečeno u tom intervjuu. Premijer Srbije mu je predala potpuni stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje”, rekla je Zaharova, prenosi “Sputnjik”.

Mediji su prije dva dana prenijeli dijelove intervjua Brnabićeve agenciji “Blumberg” u kojim su navedene njene riječi da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u EU, odlučiti za ovo drugo.

Izvor: SRNA/RTRS