Još jedan potpuno uvrnut trend za kojim su žene poludjele. Kako bi imale bolji seks počele su da koriste svjetlucave kapsule sa ukusom slatkuša ili strastvena prašina kako ih još nazivaju.

Ovaj proizvod opisuju kao svjetlucave kapsule koja se stavljaju u vaginu najmanje jedan sat prije seksualnog odnosa. Ova kapsula se rastvara unutar tijela i oslobađa svjetlucavu prašinu sa ukusom slatkiša.

Proizvođači objašnjavaju njihovu svrhu:

“Jedino što nam je bio cilj je da vagini dodamo sjaj i ukus, kako bi bilo zanimljivije i prijatnije za oba partnera”.

Sa druge strane, ginekolozi su oštro odreagovali na ovako nešto i apelovali da ovaj proizvod ne treba da se koristi iz više razloga.

 

Dr Džena Gunter, ginekolog, savjetuje da se ove kapsule ne koriste, jer bi mogle da oštete zidove vagine i tako stvore uslove za razvoj infekcije, kao i mogućnost da dobijete neke od seksualno prenosivih bolesti.

“Ako je nešto bezbjedno za usne, ne znači da je bezbjedno i za vaginu”, izjavila je dr Gunter.

Dr Šazija Malik, ginekolog akušer, izjavila je za “The Independent “:

“Upotreba proizvoda kao što je ovaj, takozvana strastvena prašina, mogla bi samo ubiti strast. Skrob i želatin će povećati pH, kao i dodati šećer vaginalnim sekretima, što će podstaći štetne bakterije i gljivice kao što je Candida. Ovo dovodi do povećanog pražnjenja i bolne inflamacije vagine, što izaziva bolan odnos”.

“Sjajne kapsule mogu izazvati sitne ogrebotine na sluzokoži vagine tokom seksa, što opet omogućava štetnim bakterijama da zaraze vaginalne zidove”, dodala je dr Malik.

Telegraf.rs/NN