Povodom dezinformacije o ostavci Elvedina Begića na funkciju Predsjednika, a koju su prenijeli pojedini mediji, NS/FS BiH se ovim putem obraća javnosti u cilju istinitog prezentiranja kompletne informacije. Naime, zbog godišnjeg odmora, privatnih i poslovnih obaveza, Predsjednik će biti odsutan jedan vremenski period. S obzirom na brojne obaveze u Savezu koje nastupaju sa početkom nove takmičarske sezone, Predsjednik neće biti u mogučnosti iste obavljati u punom kapacitetu.

Stoga je Predsjednik Elvedin Begić na sjednici IO NS/FS BiH održanoj u Čitluku dana 01.07.2017. godine predložio primjenu člana 41.7. Statuta NS/FS BiH prema kojoj, citiramo  „U odsutnosti Predsjednika ili nemogućnosti da izvršava svoje dužnosti zbog bolesti ili nesreće, Prvi potpredsjednik preuzima njegova ovlaštenja i dužnosti.” U skladu s tom odredbom, Predsjednik Elvedin Begić je prenio svoje nadležnosti na Prvog potpredsjednika Milorada Sofrenića.

Ovim putem javnost obavještavamo da Prvi potpredsjednik NS/FS BiH Milorad Sofrenić demantuje davanje izjave o navodnoj ostavci Predsjednika Begića.