Nova osipanja NDP-ovih odbornika u Banjaluci. Nakon Dragana Talića, stranku je napustio i Vladimir Mirošljević.

Optužio je rukovodstvo NDP-a da zanemaruju potrebe članstva i građana, i da radi za lične interese. Istom mjerom uzvraćaju iz NDP-a, i traže da vrate mandate

Već duže, a posebno nakon lokalnih izbora sve je teže naći časne motive za ostanak u NDP, navodi Vladimir Mirošljević u pismu NDP-u.

– Nisam bio sklon izlasku iz stranke, ali nakon saopštenja rukovodstva NDP-a kojim se na podao način diskvalifikuje gospodin Dragan Talić, a pravi problemi i uzroci se ‘guraju pod tepih’, odlučio sam da je vrijeme da i ja napustim takvu stranku – naveo je Mirošljević.

U NDP-u nismo uspjeli da postignemo dovoljno za naše članove i ljude koji su vjerovali u nas, kaže Dragan Talić. O daljem djelovanju još ne želi da govori, ali priznaje da razgovaraju sa kolegama u skupštini.

– Da li će to biti kroz novi klub, ili udruživanjem sa nekom drugom partijom ćemo vidjeti i donijećemo odluku, a dalje naše djeloanje biće u skladu sa onim kako smo do sada radili – istakao je Talić.

Iz NDP-a Mirošljevića i Talića pozivaju da vrate odbornički mandat.

– On i Dragan Talić su napustili NDP da bi ostvarili lične interese popunjavajući mjesta odborničke grupe Budimira Balabana u DNS-u koja je odbačena od strane DNS-a u Banja Luci kako bi DNS u vladajućoj koaliciji zadržao dosadašnje pozicicije – poručuju iz NDP-a.

Odlaskom Talića i Mirošljevića, klub NDP-a u banjalučkoj skupštini je prepolovljen. Sada imaju dva odbornika.

RTRS