Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se ne plaši Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i njenog šefa Osmana Mehmedagića Osmice, koji je bio čovjek od najvećeg povjerenja Alije Izetbegovića, te naglasio da ta služba za Srpsku predstavlja neprijateljsku organizaciju.

On je ponovio da postoje dokumenti u kojima se vidi da OBA prati rukovodstvo Srbije, što je nedopustivo.

“Znam da i mene obrađuju, stalno me prate u pokušaju da me diskriminišu, kriminalizuju”, rekao je Dodik sinoć za našu televiziju.

Prema njegovim riječima, Osmica je ratni bezbjednjak Alije Izetbegovića, koji je, kada je umirao, poručio svom sinu Bakiru da čuva Osmicu, kojeg je Bakir postavio u tu obavještajnu službu.

“Ovaj je pretjerao, pokušava da obezbijedi samo uticaj bošnjačke strane. Mi nemamo nikakvu saradnju s njima, oni su za nas neprijateljska organizacija, samo rovare i gledaju kako će u Republici Srpskoj napraviti nešto loše”, rekao je Dodik.

On je naglasio da svi u OBA – Srbi, Hrvati, Bošnjaci, rade na istom zadatku, jer Srbi tamo i ne postoje, to je, kako je rekao, podanička komponenta.

Dodik kaže da je Osmica, za kojeg je nemoguće očekivati da nije znao gdje se nalaze jame oko Sarajeva u kojima su ubijani Srbi, prihvatljiv Savezu za promjene.

“Nije moguće očekivati da takav čovjek koji je radio u ratu to što je radio sada odjednom bude objektivan”, rekao je Dodik.