Predrag Zekanović, fudbaler Borca, nije imao ovjeren ugovor sa Banjalučanima pa u Konkordiju odlazi kao slobodan igrač za naknadu za treniranje od 90.000 evra.

Prethodnih dana aktuelna je priča o odlasku mladog fudbalera, ali nije bilo jasno da li ide kao igrač Borca ili kao slobodan fudbaler. Oliver Јandrić, sportski direktor kluba, kazao je da je Zekanović imao potpisan ugovor, ali da nije bio ovjeren u Gradskom fudbalskom savezu Banjaluka pa je, pravno gledano, bio nevažeći.

Iako odlazi kao slobodan igrač, na račun Borca će ipak sjesti znatan novčani iznos od 90.000 evra, umjesto prvobitno najavljenih 100.000 evra.

“Imali smo potpisan ugovor, ali nije bio ovjeren pa Zekanović odlazi kao slobodan igrač. Nama će pripasti trening kompenzacija od 90.000 evra, što je više nego vrijednost igrača na tržištu. Izvukli smo veliku korist za klub. Od ovoga moramo 24.600 KM da platimo Slobodi iz Mrkonjić Grada, a nismo ovjerili ugovor zato što smo im prvo nudili odstotke od narednih transfera. U međuvremenu je došlo do transfera i sada ćemo im platiti njihov dio”, rekao je Јandrić.

Zekanović još nije potpisao za Konkordiju ali je sigurno da će karijeru nastaviti u Rumuniji i u klubu već rade na angažovanju njegove zamjene.

Izvor: Nezavisne novine