Krenula je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) prvo da špijunira po svojoj kući. Zatim se prešlo na komšije, naravno, prvo na Srbiju

Bosna i Hercegovina je prevazišla i Iliju Čvorovića kad je u pitanju špijuniranje!

Krenula je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) prvo da špijunira po svojoj kući. Zatim se prešlo na komšije, naravno, prvo na Srbiju. O tome je javnost mogla da se uveri iz dokumentacije koja je slučajno “ispala” iz OBA i došla pred oči javnosti.

“Ušće” je bio naziv operacije špijuniranja političara iz Srbije. Nakon toga, na red je došla i Hrvatska, kako je potvrdio i predsednik Srpske Milorad Dodik. OBA svojim delovanjem polako pokriva ceo region, ali ostaje pitanje ko od toga ima korist, a ko štetu.

Korist imaju pojedinci, pre svih bošnjački političari, koji preko svojih struktura rukovode OBA još od završetka rata. Nije tajna da je OBA puna ratnih Alijinih obaveštajaca koji i danas vedre i oblače u obaveštajnom sektoru BiH.

Srbi i Hrvati su tu reda radi, da ispune “nacionalni ključ”. Takođe, već godinama iz OBA cure poverljive informacije i padaju u ruke, gle čuda, najpre bošnjačkim političarima, koji dalje njima mlate pred očima javnosti.

Šteta za BiH zbog ovakvog delovanja OBA je višestruka. Zbog svega navedenog, ona je za Republiku Srpsku neprijateljska agencija i nužno zlo koje postoji u BiH, a koje Srpska nikada neće prihvatiti kao ozbiljnu agenciju.

Često političari iz regiona pokušavaju da postignu pozitivne rezultate, koliko-toliko da izmire zavađene narode, kojih samo u BiH ima tri. Ali, kako to uraditi dok OBA viri u svačije dvorište i ruši sve dobro?!

Posebna mrlja na OBA je napad pre dve godine u Potočarima na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Toliko je OBA bila zauzeta gledanjem prema tuđim dvorištima da nije videla, ili nije htela da vidi, šta se sprema u njenom dvorištu!

Novosti.rs