Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić promovisali su danas letak dobrodošlice Prijedorčanima koji žive u inostranstvu i koji godišnji odmor provode u svom rodnom gradu.
Promotivni letak, koji će od danas biti dijeljen građanima koji dolaze u šalter salu Gradske uprave i na info pultu u zgradi policije, dio je aktivnosti Foruma za bezbjednost grada na realizaciji “Plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području Prijedora za period 2017-2021. godine”.

Đaković je istakao da je ovo promotivni materijal koji sadrži niz korisnih informacija za građane kako bi svoj godišnji odmor što manje provodili na šalterima, a više sa svojim porodicama.

“Nadamo se da smo na ovaj način olakšali građanima taj posao, a ujedno nam je želja da svim građanima obezbijedimo mirne uslove odmora”, rekao je Đaković.

Promotivni materijal, koji je izradila Gradska uprava Prijedor, sadrži osnovne informacije koje građanima mogu pomoći prilikom ostvarivanja svojih prava u pogledu podnošenja zahtjeva za određenu dokumentaciju ili izdavanje ličnih dokumenata, kao i tekst dobrodošlice.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da je ovo još jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje ova uprava preduzima u partnerskom odnosu sa lokalnom administracijom, s ciljem očuvanja dobrog stanja bezbjednosti na području grada Prijedora.

“Policijska uprava Prijedor u vrijeme turističke sezone, kada veliki broj građana iz inostranstva dolazi da provede godišnji odmor u Prijedoru, preduzeće sve potrebne mjere kako bi stvorila povoljan bezbjednosni ambijent koji će im omogućiti da što ugodnije provedu odmor”, kaže Ivanić.

S obzirom na bezbjednosne pokazatelje, ističe Ivanić, procjena je da će sve proteći bezbjedno i bez incidenata.

Video: K3