Na prvoj sjednici glavnog odbora DNS-a, održanoj u Prijedoru, za zamjenika predsjednika ove političke partije, izabran je Nedeljko Čubrilović.

Potpredsjednici su Spomenka Stevanović i Darko Banjac. Proglašen je i glavni odbor, generalni sekretar i predsjedništvo.

Sjednicom glavnog odbora završeno je unutarstranačko konstituisanje. Verifikovani su mandati za 161-og člana glavnog odbora DNS-a.

– Јa se nadam da će ovaj mandat biti uspješniji od svih ostalih i da ćemo postići bolje rezultate na sledećim parlamentarnim izborima nego što smo imali u prošlim periodima. DNS ima podršku naroda ima pozitivnu energiju, rukovodstvo treba to da iskoristi, ja se nadam da će ovaj glavni odbor i ovo rukovodstvio znati tu priliku da iskoristi – istakao je zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović.

Generalni sekretar DNS-a je Dragutin Rodić, a konstituisano je i predsjedništvo stranke od 21 člana. Na sjednici odbora razmatrana su bitna pitanja rada koalicije i Republike Srpske.

– Spremno smo za ovu koaliciju. Mišljenje nam je da trebamo imati kandidata svoga za jednu od dvije funkcije predsjednika republike ili člana predsjedništva i da su to teme koje ćemo mi u narednom periodu poslije godišnjih odmora na sastancima sa koalicionim partnerima nametati – naglasio je predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Predsjednik DNS-a, Marko Pavić, istakao je da je stav ove stranke da vladu ne treba dirati nego joj treba dati dodatnu snagu da ona bude faktor stabilnosti u Republici Srpskoj i u BiH.

SRNA/RTRS