U Maloj Krupskoj Rujiškoj kod Novog Grada, u kući Đorđa Čulića u zajedničkom domaćinstvu živi dvanaestočlana porodica.

Čulići se bave poljoprivredom i godišnje isporuče tržištu sto hiljada litara mlijeka. Kažu, dogovor i sloga su ih održali na okupu.

Nekada su u selima Podgrmeča porodice bile brojne sa po desetak članova. Sada je veoma teško pronaći domaćinstvo sa više od tri-četiri člana. Ipak, Čulići su izuzetak. Pod jednim krovom žive četiri generacije.

Ponosan je Đorđe što su mu sinovi Milorad i Momčilo ostali na selu i bave se poljoprivredom, a i unuci nastavljaju porodičnu tradiciju.

Nebojša kaže da se oženio prije dvije godine i da ima sina od 15 mjeseci.

– Odlučio sam da ostanem na selu i da se bavim poljoprivredom – naveo je Nebojša.

Čulićima nije bilo lako, jer im je u proteklom ratu spaljena kuća. Ipak, slogom su je obnovili i izgradili novu štalu u kojoj je 26 grla. Imaju dva traktora i svu neophodnu mehanizaciju, jer treba obraditi 15 hektara svoje zemlje i još deset koju uzimaju u zakup.

Momčilo kaže da je uvijek bilo teško baviti se poljoprivredom, ali da to sada olakšava mehanizacija i brže se obrađuje zemlja, pa ostane vremene i za odmor.

Majka Đuja kaže da je snahama Duški i Vesni prepustila brigu oko kuhinje. A one sve rade uz dogovor.

– Јetrva i ja se tu malo mijenjamo. Јedna u štali, jedna u kući. Sada imam i ja snahu, pa je malo lakše – iskrena je Vesna.

Čulić imaju i dva studenta. Ivana završava Tehnološki fakultet, a Nemanja studira mašinstvo. Praunuk Novak tek je napunio 15 mjeseci.

RTRS