Treća Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo 2017“ , održana je 16. jula , u Gornjoj Lamovitoj. U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja sela u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu. Najuspješnija je bila Gornja Lamovita, koja se , nakon Gaćana i Donje Dragotinje , plasirala u finale ovog kulturno-zabavnog karavana,

U ime gradonačelnika , pokrovitelja manifestacije , učesnike i posjetioce pozdravila je šef kabineta gradonačelnika , Ljiljana Babić , koja je istakla veliki značaj ove manifestacije za naša sela , zbog čega je i uvrštena u program „Kulturnog ljeta“.

“Selo veselo je tradicionalna i jedna od najposjećenijih manifestacija prijedorskog Kulturnog ljeta , a njen cilj je oživljavanje i unaprijeđenje društvenog života u ovdašnjim selima , u čemu u potpunosti uspijeva“ , istakla je Ljiljana Babić.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su članovi folklorne  sekcije „Bistrica-Verići“ , izvorne grupe ,  muzičari , pjevači narodne muzike i narodni umjetnici.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor , medijski pokrovitelj  IPC „Kozarski vjesnik“ , a prijatelj manifestacije : „Autotransport“ Prijedor.

Kulturno-zabavni karavan “Selo veselo“ , 30. jula 2017. godine , stiže u Gradinu.

prijedor24h/Saša Goronja