Porodica četrnaestogodišnjeg J. L. iz Banjaluke koji je teško povređen nakon što ga je na dečijem igralištu napao tri godine stariji maloletnik, predaće policiji SMS poruke koje je nasilnik poslao žrtvi nakon napada.

U ovim porukama između ostalog maloletni nasilnik se zahvaljuje J. L. što ga nije otkucao nakon napada koji se dogodio 10. jula na igralištu Osnovne škole Jovan Cvijić u Banjaluci.

Podsetimo, PU Banjaluka prijavljeno je vršnjačko nasilje u kojem je sin policajca, inače stariji maloletnik (17) napao tri godine mlađeg dečaka nanevši mu teške povrede u vidu višestrukih preloma.

Nakon napada, J. L. koji je višestruki šampion BiH u plivanju, kolima Hitne pomoći prevežen je u UKC Republike Srpske i podvrgnut četvoročasovnoj operaciji.

Slobodanka L. baka dečaka, izjavila je da će porodica zbog bezbednosti druge dece istrajati kako bi se ovaj slučaj rasvetlio, a odgovorni procesuirali.

– Ne bojim se toga što je maloletni nasilnik sin policajca i što su nam rekli da od toga neće biti ništa. Ovo radim zbog ostale dece i roditelja, jer ovo nije bila dečija igra, već brutalan napad maloletnika koji je poznat po nasilničkom ponašanju – ispričala je Slobodanka L.

EuroBlic