Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković odobrio je dodjelu novčanih sredstava iz budžeta grada u iznosu od 10.000 KM na ime pomoći za sanaciju štete prouzrokovane požarima u opštini LJubinje.
U saopštenju iz kabineta gradonačelnika se ističe da je ova odluka donesena imajući u vidu izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalazi opština LJubinje čiji su građani i njihova imovina ugroženi vatrenom stihijom, koja pričinjava veliku materijalnu štetu.

“Osim novčanih sredstava, koja su prijeko potrebna ovoj lokalnoj zajednici u ovom trenutku, gradonačelnik Prijedora je Skupštini grada uputio prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad vatrogasnim vozilom ‘lada niva’ sa Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor na Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu LJubinje”, navodi se u saopštenju.

Pomenuto vozilo, Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor naslijedila je od Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omarska, koje je prestalo sa radom.

“Budući da ovo vozilo nije u upotrebi, odlučeno je da se kao donacija preda na upotrebu onima kojima je prijeko potrebno i da obavlja funkciju za koju je namijenjeno, odnosno gašenju požara za ruralne i teško pristupačne terene”, dodaje se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Prijedora.

Đaković je uputio i moralnu podršku građanima LJubinja u ime građana Prijedor i poželio da štete od požara budu što prije sanirane, a da se slične prirodne katastrofe više nikada ne ponove.