Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac izjavio je da Bakir Izetbegović i njegovi bliski saradnici u institucijama BiH, i pojedinci iz tzv. Saveza za promjene vode specijalni rat protiv Republike Srpske.

Јedan od tih ljudi je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić koji, kako kaže Košarac, svaki svoj javni istup i napade na zvaničnike Republike Srpske priprema u saradnji sa saradnicima Bakira Izetbegovića, među kojima je i direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica.

Podaci koje Mektić i još neki visoki funkcioneri tzv. Saveza za promjene plasiraju javnosti i medijima potiču direktno iz kuhinje AID-a, muslimanske obavještajne službe koja nikada nije prestala da postoji i koja je duboko inflitrirana u sve zajedničke institucije u Sarajevu, upozorava Košarac.

– Želim da upozorim na činjenicu da se protiv Republike Srpske već duže vrijeme vodi specijalni rat, čiji je cilj blaćenje i kriminalizovanje ključnih političkih ličnosti, urušavanje najvažnijih institucija Republike Srpske i, konačno, poništavanje međunarodno priznate samostalnosti i slobode srpskog naroda u Republici Srpskoj – istakao je Košarac.

RTRS