Nezadovoljni smo ugrožavanjem ljudskih i povratničkih prava i zato je osnovan ”Odgovor”, kome je namjera da se poveže sličnim udruženjima u Federaciji, kaže Ćamil Duraković, osnivač pokreta.

Čuo je da aktuelni načelnik, SNSD-ov Mladen Grujičić, smatra da je njegovo djelovanje neustavno, pa mu odgovara da to nije tačno. Ali ne krije da će mu u fokusu posebno biti SNSD.

“Bilo ko ko radi ovako kao što radi SNSD imaće sigurno nas za protivnike i mi ćemo uvijek skretati pažnju i govoriti o tome što SNSD radi, prije svega monopoliziranje Srba, prvenstveno, SNSD je monopolizirao RS kao entitet svih građana.  Dakle svih nas koji ovdje živimo i misle da ako niste dijelom te politike da niti ste Srbin niti ste normalan”, kazao je  Ćamil Duraković, osnivač Udruženja “Pokret odgovor”.

I već danas stiglo je saopštenje ”Odgovora” u kome najavljuju žalbe Regulatornoj agenciji za komunikacije na, kako navode, pristrasno izvještavanje i diskriminaciju Bošnjaka u informativnom programu javnog servisa Srpske. Zato su pozvali Bošnjake da ne plaćaju RTV pretplatu. Kad je to čuo, oglasio se i načelnik Srebrenice. Grujičić poručuje Durakoviću da, konačno, preboli izborni poraz. I pita ga – zašto nije uradio sve što sada govori da treba dok je bio načelnik?

“Nije to borba protiv SNSD-a, to je borba protiv RS iz razloga što gospodin Miloroad Dodik, predsjednik RS je i predsjednik SNSD-a. Ali on se zaista bori za RS i da sačuva sve ono što je stvoreno gubitkom života naših očeva, braće i sestara. Tako da te žrtve nisu uzaludne. On je pokazao više puta da brani RS  i to smeta gospodinu Ćamilu Durakoviću. Ne smeta njemu stranka kao SNSD, nego svako ko brani RS”, rekao je  Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Grujičić, ujedno, smatra da njegov prethodnik nema ni podršku Bošnjaka za svoj novi projekat. U isto vrijeme Duraković,  pod okrilje svog pokreta, poziva sve nezadovoljne stanovnike RS.

ATV