Bokseri iz Prijedora, braća Slađan i Miloš Janjanin, imala su nova iskušenja boreći se u afričkoj državi Togo, u malom mjestu po imenu “Oaza sreće”.

Slađan (26) je nastavio uspješnu seriju u profi-ringu, pošto je u 23 meču srednje kategorije (72,5 kilograma) WBO verzije ostvario 22. pobjedu (17 nokautom) gdje ima samo jedan poraz. Planirano je bilo osam rundi, ali je on klasičnim nokautom u trećoj pobijedio Triki Komeua.

– Potvrdio sam dobru formu i preostaje mi da još jače da treniram i radim. Menadžer Beni Blanko nastojaće da mi obezbijedi dobar kamp i jednu veliku borbu. Nadam se da sam sve bliže ostvarenju sna i da bi za nekoliko mjeseci mogao uslijediti poziv iz SAD da boksujem tamo – rekao je Slađan Janjanin.

Mlađi brat Miloš (24), od trojice (najstariji Dražan takođe je “pesničar”) je u glavnoj borbi večeri u velter kategoriji (do 69 kilograma) po UBF verziji poražen od takođe domaćeg borca Kouanu Folu Kuega, inače nosioca interkontinentalne titule. Bio mu je to četvrti neuspjeh u 18 okršaju, pored 14 pobjeda.

– Šeta je zbog Miloša. “Pokidao” je u prve tri runde Afrikanca. Međutim, u četvrtoj “Princ Togoa” kako zovu njegovog rivala, imao je jednu seriju udaraca i sudija je jedva dočekao da bratu odbroji i prekine meč u kojem skoro da nije imao masnice od okršaja – istakao je Slađan, koji je bio i u ulozi Miloševog trenera.

Iz aviona na mečeve

Putovanje Janjanina do odredišta mnogo je trajalo – čak 48 časova. Imali su problema u Istanbulu zbog provjera viza, a umjesto u Ganu preusmjereni su na Monako. Iako su imali sve potrebne dokumente za let Sarajevo – Istanbul – Gana put im se neplanirano odužio te su proveli 30 časova u najvećem gradu Turske. Kada su konačno stigli na odredište gotovo direktno iz aviona otišli su na mečeve.

Glas Srpske