Komisija za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas po drugi put nije podržala Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za prošlu godinu koji se odnosi na rad Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te agencija koje djeluju pri ovom ministarstvu.

Članovi komisije su saglasni da je metodologija izvještaja koju je donio Savjet ministara BiH, a koja je sa evropskim standardima, nepregledna, te jednoglasno donijeli zaključak da se sugeriše ovom domu da izvještaj mora biti vezan za program rada.

Nikola Špirić, član Komisije rekao je da Savjetu ministara treba sugerisati da se odustane od ove forme izvještavanja, jer je nepregledna, a pravi problem i Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, a i parlamentu.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH rekao je da ni za njega nije prihvatljiva ova metodologija izvještaja, te dodao da bi možda uvodni i završni dio izvještaja trebao da bude u tekstualnom obliku, kako bi bio razumljiviji.

Izvor: NN