Akcija “Uredi svoj vrt” u Prijedoru, završena je svečanim prijemom za nagrađene. Ovo je već petnaesta godina kako se održava ova akcija.

U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je četrdeset kandidata, a stručni žiri imao je težak zadatak – da od mnogobrojnih uređenih površina izabere najljepše. Danas su uručene diplome i novčane nagrade u iznosu od 100, 200 i 300 maraka, a nagrada za najljepše uređeno dvorište pripala je Ankici Ajdarić iz Čejreka.

Zimzeleno drveće i mnogobrojno sezonsko cvijeće, Prijedorčanka Ankica Ajdarić uzgaja u svom plasteniku. Zahvaljujući suprugu i sinu koji joj pomažu oko uređenja vrta, ove godine, trud se isplatio.

Ankica kaže da je i prošle godine učestvovala u akciji, kada je dobila specijalnu nagradau.

Nagrada za najljepše uređen balkon pripala je Mariji Stakić iz Prijedora. Na ovogodišnjem konkursu, osim ovog balkona, nagrađene hortikulturne površine nalaze se u prigradskim naseljima i selima.

Član žirija Milenko Radivojac kaže da ih posebno raduje što se ove godine prijavilo i sedam škola, za razliku od ranijih godina kada je učestvovala jedna ili dvije. Ovo, kako ističe, znači i da su u školama shvatili značaj uređenja okoline.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da će ova akcija biti organizovana i naredne godine, čime će se doprinijeti da grad Prijedor postane još ljepši i privlačniji za sve one koji u njega dolaze.

Akcija “Uredi svoj vrt” sprovedena je u kategorijama najljepše uređeno dvorište, najljepše uređen balkon, najljepše školsko dvorište i uređen prostor oko stambenih zgrada, a specijalna nagrada, ove godine, pripala je Osnovnoj školi iz Kozarca.

RTRS