Jedan od najboljih rukometaša Grada Prijedora Aleksandar Miljuš izabran je za zamenika gradonačelnika Milenka Đakovića, jednoglasnom odlukom skupštinskih delegata. On je na ovoj funkciji, kao odbornik SNSD-a, zamenio iznenada preminulog Dragu Tadića, a od 22. maja ova funkcija je bila upražnjena.

Aleksandar Miljuš je dgogodišnji rukometaš Prijedora, potiče iz čuvene rukometne porodice iz Grada na Sani, a vuče poreklo iz Lušci Palanke, podno Grmeča. Njegov otac Dušan je pionir rukometnog sporta u Prijedoru, a brat Nebojša takođe je igrao rukomet sa mnogo uspeha, sada imaju i naslednike sinove, Andreja i Milana koji takođe druguju sa rukometnom loptom.

Inače, Aleksandar Miljuš je po struci specijalista dečije hirurgije, od 2010. godine obavlja funkciju šefa kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. U drugom mandatu je odbornik Skupštine Grada Prijedor, a bio je član one slavne generacije RK Prijedor koja se devedesetih godina prošlog veka borila s banjalučkim Borcem za trofeje u Republici Srpskoj. Trenutno je predsedik prijedorskog premijerligaša i član upravih odbora rukometnih saveza Republike Srpske i BiH.

Grad Prijedor ima čast, ali ujedno i privilegiju, da ga u ovom četverogodišnjem mandatu vode dvojica nekadašnjih sportista. Gradonačelnik Priedora Milenko Đaković je nekada bio golman Rudara iz Ljubije, a kasnije karatista i džudista.

Sportski žurnal/Slavko BASARA

prijedor24h