Bundžije iz novog odborničkog kluba “Sloboda” za ATV otkrivaju da uskoro postaju partija, ali se banjalučka javnost i prije toga njima zabavila, i to zbog jedne fotografije.

Banjalučkom političkom scenom, sinoć je odjeknula vijest da se donedavni predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban priklanja PDP-u. Kao dokaz, priložena je i fotografija na kojoj su PDP-ovac Draško Stanivuković i Balaban zajedno na sastanku u Mjesnoj zajednici Bulevar.

Balaban kaže da je jedini razlog tog sastanka rješavanje problema građana koji su se tamo okupili. A zna, kaže, odakle takve priče dolaze.

“Ona dolazi iz kuhinje, nazovimo, koalicije sadašnje koja je formirana u gradu Banjaluci. Oni pokušavaju da negdje sotonizuju i klub Slobodu. Mi hoćemo da podržimo građanske inicijative, a to smeta, ne znam zašto”, rekao je Budimir Balaban, odbornik “Slobode” u Skupštini grada Banjaluka.

Balabanovu priču potvrđuje i Stanivuković. Kaže da nema nikakvih priča o bilo kakvom približavanju te dvije političke opcije. “Naša jedina komunikacija bio je pozdrav”, kaže Stanivuković.

“Ja kada sam ga vidio, ja sam se iznenadio, kao i on mene. Dakle, to je bio nestranački skup, isključivo da se čuju problemi Mjesne zajednice Bulevar i to je jedina istina. I uvijek govorim istinu”, kaže Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u banjalučkom gradskom parlamentu.

Da li sastanak sa Stanivukovićem možda ima veze sa osnivanjem nove stranke, u Slobodi ne otkrivaju. Za ATV, ipak, otkrivaju da će za tri mjeseca biti registrovana i u sudu.

“Prioritet nam je stranka, a ne lažne vijesti”, kaže Milenko Jaćimović.

“Mi tačno znamo ko stoji iza toga i koji predsjednik gradskog odbora i stranke iz skupštinske većine je osnovao portal koji finansira i daje mu zadatke da blate opoziciju i klub Sloboda”, kaže Milenko jaćimović, odbornik “Slobode” u Skupštini grada Banjaluka.

Komentar gradonačelnika na Balabanove i Jaćimovićeve tvrdnje danas nismo dobili. Igor Radojčić nije odgovorio ni na pitanje da li je, kako neki mediji tvrde, u posljednje vrijeme pod pojačanim policijskim nadzorom zbog, kako pišu, telefonskih prijetnji koje je dobio.

ATV