Kako prenose albanski mediji, Ismail Morina, koji je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, izručen je našoj zemlji.

Ismail Morina, nacionalni junak u Albaniji uhapšen je pre mesec dana u Dubrovniku, a sud u tom hrvatskom gradu je odlučio da ga izruči Srbiji, po poternici koja je na snazi od afere Dron.
To je izazvalo opštu haos u Albaniji, pošto se svi plaše za bezbednost Morine, ukoliko bude izručen Beogradu. Ismailov brat rekao je u telefonskom razgovoru albanskim medijima da je šokiran ovom ‘sablasnom odlukom’ hrvatskog suda i najavio žalbu!

Morinin brat je takođe optužio Albaniju koja ne radi ništa kako bi zaštitila svog heroja.

“Ovo je najneverovatnij stvar koja se dešava. Napušteni smo od strane države, nemamo nikakvu podršku. Albanska vlada nije zainteresovana za mog brata heroja”, rekao je Morinin brat, a preneo portal Zera.

Porodica Morina je zatražila i dobila hitan susret sa najvišim državnim funkcionerima, novim predsednikom države Ilirom Metom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Demirajem, koji su im obećali svu pomoć, piše albanski portal Opinion.al, koji je objavio i faksimil presude suda u Dubrovniku.

Morina, koji je priznao da je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u oktobru prošle godine u Beogradu, uhapšen je 7. oktobra 2015. godine u Tirani zbog posedovanja oružja bez dozvole i to nekoliko dana uoči utakmice između Albanije i Srbije.

Kod njega je tada pronađen pištolj kragujevačke “Zastave”, a nakon pretresa automobila policija je pronašla još jedan pištolj TT i 30 metaka. Policija je u automobilu pronašla i 35 karata za utakmicu između Albanije i Srbije u Elbasanu.

kurir.rs