Manifestacija “Kilometri prijateljstva” okupila je više desetina biciklista iz Prijedora i prijateljske opštine Šenčur iz Slovenije.

Slovenci, poznati kao veliki rekreativci, do Prijedora su stigli biciklima, a među njima i župan ove opštine.

Iza njih je tri stotine pređenih kilometara na dva točka.  Biciklizam, ne samo u mišićima, nego i u “venama ostavlja trag'” i to u trećoj deceniji života Tine Ušinički. Dvanaest penzionerskih godina pretvorila je u pravu biciklističku avanturu.

– Prošle godine smo kazali kako je bilo i fotografije. Kažem mojim prijateljima da se isplati ići na izlet i da se obiđe Kozara – kaže Ušinički

Dionicu iz Slovenije prešli su za devet sati, a umjesto umora u Prijedor su donijeli samo pozitivnu energiju koja je oduševila bicikliste, domaćine.

– Znači mi dosta trening sa ljudima iz druge države, zemlje, ljudi od kojih možemo puno naučiti – istakao je biciklista iz Prijedora Siniša Lukić.

Kilometre prijateljstva potvrdio je i župan slovenačke opštine Šenčur.

– Јa sam veoma zadovoljan pošto su svi sretno došli i da se još sretnije vratimo, tako da će biti saradnja na tom području koji smo pomenuli i na dalje dobra – izjavio je župan Ciril Kozijek.

– Ovo nije više priča bicikliranja, ovo je priča i privrednog razvoja i turizma i nešto što će se izroditi vjerovatno i sa ovim današnjim sastankom dva gradonačelnika – dodala je direktorka Udruženja građana “Don” Prijedor Murisa Marić.

Sportska manifestacija, u organizaciji Udruženja građana “Don”, završena je na Kozari mini-sajmom proizvoda potkozarskog kraja, a sve u cilju jačanja prijateljstva kojim će zaživjeti turistička i privredna saradnja Šenčura i Prijedora.

RTRS