Nikola, zaradio si milion preko leđa naroda. Mirko, gdje su tvoji milioni?

Tako su se danas dovikivali SNSD-ov Nikola Špirić i SDS-ov Mirko Šarović. Sve to zbog odluke SNSD-ovaca da izađu iz svih komisija bh Parlamenta. Ministar spoljne trgovine poručuje Špiriću da se kasno sjetio da postane principijelan jer je, poručuje, uz mijenjanje pet stranačkih dresova itekako dobro zaradio.

Špirić odgovara da se SDS-ovci služe udarcima ispod pojasa, ali da nema šta da krije. Sve što ima, poručuje, transparentno je i dostupno. Šarović je pred novinarima izračunao i Špirićeve plate.

“Ja sam slušao i mog uvaženog jedno vrijeme i kolege i prijatelja, Nikole Špirića i žao mi jer zaista gospodina Špirića koji se tako zdušno bori za interese. U ovih 10-15 godina promijenio je pet političkih partija, zaradio samo po osnovu plata milion i 200 hiljada KM, ali ga, eto, opet neki ne razumiju”, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

SDS-ovci su pozvali ljute rivale da se vrate u komisijske fotelje i opravdaju svoje plate. Od toga, barem za sada neće biti ništa, jer od odluke, poručuju u SNSD-u, neće odstupiti. Špirić poručuje da SDS puca u prazno.

“Bojim se da sam postao meta politike SDS-a i politike iz Sarajeva i da je dobro da su oni izašli iz te Bakirove marmelade i da ih vidim. Ja i danas ne mislim ništa loše o Mirku Šaroviću, ali vidim da i on ulazi u taj jurišni SDS-ov odred”, rekao je poslanik SNSD-a u PS BiH Nikola Špirić.

Nakon što je Predstavnički dom smijenio Špirića sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agnecijom, on je podnio ostavku na članstvo u još jednoj, Komisiji za spoljnu trgovinu.

U stopu ga je pratio stranački kolega, Sredoje Nović, koji je takođe izašao iz Komisije za nadzor nad radom OBA-e. Dok ih SDS-ovci optužuju da će tako na mala vrata omogućiti preglasavanje srpskih predstavnika u Sarajevu, SNSD-ovci odgovaraju da ne izdaju nacionalne interese, već se bore protiv bezakonja obavještajnog sektora.

ATV