Prijedorska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.P. /42/ iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je pronevjerilo novac i oštetilo kablovskog operatera za 11.878 KM.
Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni, zaposlen u preduzeću za građevinarstvo, trgovinu i usluge iz LJubinja, u okviru ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između njegovog poslodavca i preduzeća iz Doboja koje nudi usluge kablovske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije – Poslovna jedinica Prijedor, bio zadužen za isplatu naknada vlasnicima kroz čije zemljište su postavljene instalacije tog kablovskog operatera.

Novac, koji je uzeo od kablovskog operatera, osumnjičeni nije isplatio vlasnicima, već ga je zadržao za sebe, a dio novca pravdao je potpisujući vlasnike zemljišta na naloge za isplatu, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Na ovaj način osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 11.878 KM, te za ovaj iznos oštetio preduzeće iz Doboja.